Call us

Doelgroepanalyse

Waarom moet je een doelgroepanalyse maken?

Als onderneming wil je altijd targetten naar je potentiële klanten. Die potentële klanten kan je afleiden uit je huidige klanten. Ga niet een campagne starten en een groep mensen bereiken waarvan je niet weet wie ze zijn en hopen dat er een actie komt.

Ten eerste moet je een enorme budget hebben om een campagne te maken voor iedereen. Hiermee bedoelen we dat je niet een campagne moet starten zonder te weten wie je wilt bereiken.

Ten tweede elk product heeft zijn eigen doelpubliek en je wilt hiervoor de ideale groep bereiken. Zo zal je meer succes boeken en is ook veel slimmer omdat die mensen zich dan meer aangesproken voelen. Effectieve communicatie is belangrijk bij een onderneming want zo weet je wie jouw potentiële klanten zijn. Als je weet wie jouw huidige klanten zijn kan je gemeenschappelijke eigenschappen vinden. Die gemeenschappelijke eigenschappen kan je vinden in je potientiële klanten. Wanneer je huidige klanten hebt, kan je meer inspelen op de interesse's van die mensen en zo zullen ze zich meer aangsproken voelen. Vandaar is een doelgroepanalyse van belang om te weten wie ze zijn en om meer persoonlijk aan marketing te werken.

Hoe maak ik een doelgroepanalyse?

Bij een doelgroepanalyse breng je in kaart wie jouw doelgroepen zijn en wat de eigenschappen zijn van die mensen. Zo bepaal je een doelgroepanalyse:

  1. Demografische gegevens: Deze is van belang als je van plan bent om jouw content te delen via betaalde kanalen zoals Twitter of Linkedin of Facebook of andere kanalen waar je kan voor betalen. Je kan via deze kanalen enorm ver gaan op welke mensen je wilt gaan targeten.
  2. Psychografische gegevens: Om deze gevens te weten is het echter een uitdaging omdat demografische gegevens vooral statistische gevens zijn en psychografische gegevens vooral die je moet zoeken. Vb. Wat zijn de interesses van je doelgroep? Wat zijn de hobby's? Waar houden ze zich mee bezig? Wat is de levensstlijl? 
    Hoe? Maak een onderzoek en interview je bestaande klanten. Analyseer je website met Google Analytics.


 Een paar voorbeelden van dichtbij

Ons werk


Meer mogelijkheden
Ben jij ook benieuwd naar meer realisaties?

Bekijk deze case in detail

Overtuigd door onze realisaties?

Start jouw project

Neem nu contact met ons op om jouw project te starten!

Bel ons op 0497 55 55 46 of stuur ons een bericht

Interessante links

Up to date!

Wenst u op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief.


© 2020 ViTi Network.  All rights reserved. Privacy - Algemene voorwaarden


edit afsluiten