Call us

Doelgroepanalyse

Wie is mijn doelgroep?

De juiste mensen aanspreken voor jouw onderneming is van cruciaal belang. Je wilt jouw potentiële klanten vinden om jouw product of service te tonen en verkopen. 

Alles start door te weten wie jouw huidige klanten zijn. Samen zoeken we de ideale klant door een persona te bouwen. Aan de hand daarvan zoeken we naar jouw potentiële klanten. Het doel is om opzoek te gaan naar klanten die jouw product of service hoogstwaarschijnlijk zal interesseren en aankopen. Zo verruim je je klantenbestand en weet je wie gaat targetten.

Hoe maak ik een doelgroepanalyse?

Bij een doelgroepanalyse breng je in kaart wie jouw doelgroepen zijn en wat de eigenschappen zijn van die mensen. Zo bepaal je een doelgroepanalyse:

  1. Demografische gegevens: Deze is van belang als je van plan bent om jouw content te delen via betaalde kanalen zoals Twitter of Linkedin of Facebook of andere kanalen waar je kan voor betalen. Je kan via deze kanalen enorm ver gaan op welke mensen je wilt gaan targeten.
  2. Psychografische gegevens: Om deze gevens te weten is het echter een uitdaging omdat demografische gegevens vooral statistische gevens zijn en psychografische gegevens vooral die je moet zoeken. Vb. Wat zijn de interesses van je doelgroep? Wat zijn de hobby's? Waar houden ze zich mee bezig? Wat is de levensstlijl? 
    Hoe? Maak een onderzoek en interview je bestaande klanten. Analyseer je website met Google Analytics.


 Een paar voorbeelden van dichtbij

Ons werk


Meer mogelijkheden
Ben jij ook benieuwd naar meer realisaties?

Bekijk deze case in detail

Overtuigd door onze realisaties?

Start jouw project

Neem nu contact met ons op om jouw project te starten!

Bel ons op 0497 55 55 46 of stuur ons een bericht

Interessante links

Up to date!

Wenst u op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief.
chat met ons
messenger bericht sturenvoeg ons toe op WhatsAppBel ons opStuur ons snel een emailtje


© 2020 Flexious.  All rights reserved. Privacy - Algemene voorwaarden


edit afsluiten