Call us

Maak je website mobielvriendelijk

Maak je website mobielvriendelijk

75% van je bezoekers zijn mobiele bezoekers. Je doel is dan vanzelfsprekend dat je jouw website ook gebruiksvriendelijk maakt voor die bezoekers.


in 2015 heeft Google een nieuwe update geplaatst dat mobielvriendelijke websites hoger zal plaatsen in Google zoekresultaten. De reden hiervoor is dat er steeds meer mobiele gebruikers zijn. Als je website niet mobielvriendelijk is dan is het frustrerend voor de bezoeker waardoor hij of zij zal wegklikken.

Een website die mobielvriendelijk is zorgt ook voor meer verkoop en actie. Je hebt je smartphone overal mee en je kan overal surfen waardoor dingen aankopen nog nooit zo eenvoudig is geworden. Wanneer de klant met een probleem zit dan moet hij of zij enkel zijn smartphone raadplegen en de oplossing kan in 30 seconden beantwoord worden. 

Waarom is mobielvriendelijk zo belangrijk?

Onze smartphones zijn nu een vast onderdeel van het dagelijkse leven geworden. Vandaag is het vreemd om het huis te verlaten zonder onze smartphone. We gaan ermee naar ons werk, als we met vrienden samen zitten of als we op restaurant gaan. 

Voor website eigenaren betekent dit om naar nieuwe manier te zoeken om een betere ervaring te geven. Door de stijging van mobiele bezoekers willen we dat de ervaring beter wordt op de website. Omdat de mensen meer en meer surfen via smartphone

Een groot effect op je SEO

Heb je geen idee wat SEO is? Dan kan je hier klikken en vind je alles over SEO voor je onderneming.

Als je website niet mobielvriendelijk is dan zal het een groot effect hebben op je SEO waardoor je lager zal eindigen in de zoekresultaten van Google. In 2015 heeft Google gezien dat mensen meer surfen via smartphone dan met een computer. Hierdoor zorgde Google dat mobielvriendelijke websites worden beloond met een betere ranking in de zoekresultaten van Google. De reden is zeer simpel, waar de bezoeker naar toe gaat moet jij je als ondernemer aanpassen. Het is dus van belang dat je website 

 

Mobilie first indexing

Je zal je wel afvragen wat is dat precies 'Mobile first indexing'? Google bepaald de ranking bij de zoekresultaten door te kijken of je website mobielvriendelijk is. Zo kan Google zien welke pagina's eerst geïndexeerd worden en zo worden ze geranschikt. Die rangschikking zegt welke pagina's het hoogste zal staan bij de zoekresultaten van Google. 


Controle of je website mobielvriendelijk is

Wil je weten of je website mobielvriendelijk is? Of wil je je website controleren? Of wil je weten wat er precies beter kan? Via de mobielvriendelijke test van Google Search Console kan je een test doen. Zo zie je waar de verbeterpunten zijn en waar je zeker op moet letten om te verbeteren.

Je hoeft je geen zorgen te maken als je nog niks weet over mobielvriendelijke websites of als je merkt dat er veel fouten zijn. Wanneer je de test doet kan je ons altijd bellen of mailen voor meer uitleg en helpen we jou graag verder.


Wil je een GRATIS analyse hoe we jou website kunnen verbeteren? Schrijf je hier in.


Interessante links

Up to date!

Wenst u op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief.
chat met ons
messenger bericht sturenvoeg ons toe op WhatsAppBel ons opStuur ons snel een emailtje


© 2022 Flexious.  All rights reserved. Privacy - Algemene voorwaarden


edit afsluiten